Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Male stripen og skroget over vannlinjen

Dette er et generelt arbeidsskjema. Hvis du ikke vill grunne, men heller vill lakkere direkte med Double Coat, kan du hoppe over de steg som handler om sliping og påføring av grunnmaling. Alle produkter som nevnes i disse arbeidsskjema finner du under fanen Produkter på hjemmesiden www.dycas.no .

- All gammel 1-komponentlakk må fjernes ved å løse opp, skrape eller slipe bort.

- Vask alle overflater med M4605.

- Tørk overflatene med Double Coat Avfetting;

- Masker stripen med 3M 244.

- Slip glatte overflater med 3M 737U Cubitron II sliperondell P120-180. P180 sliper ned gelcoatens oksiderte overflate og P240 sliper overflaten glatt sånn at den kan lakkeres.

- Hvis overflaten er i dårlig stand, bør den grunnes først med IJmopox HB Coating.

- Støvsug overflatene og rengjør overflatene med fuktig klutt for å fjerne slipestøv.

- Sparkel småskader med IJmofix eller Variopox Finishing Filler. Hull fylles med Variobond. Større skader som krever mer sparkel fylles med Variopox Filler.

- Slip det du har sparklet med P180

- Masker på nytt med 3M 244

- Fjern all slipestøv og ta bort de siste restene med 3M Klebeduk, rett før du påfører første lag med Double Coat.

- En gelcoatoverflate, selv om den er grunnet eller ikke, skal alltid lakkeres 3 ganger med Double Coat. 3 lag gir en sterk overflate som er UV-bestandig, ripebestandig og som beholder sin glans. 3 lag er også nødvendig for at stripens farge beholder sin glans i like mange år som resten av overflaten.

- Ett døgn etter siste laget er påført tar du bort maskeringsteipen, om du ikke har gjort dette rett etter malingen. Det pleier å gå bra å la teipen sitte igjen mellom hver lakkering. Den gir meget skarpe linjer, den er drøy, lett å maskere rett og rydig. Den er lett å se gjennom sånn at du kan kontrollere at limet sitter tett overalt. 3M 244 tåler fukt og sollys utendørs i en uke.

- Det er mulig å polere bort den lille kanten som maskeringsteipen etterlater. Vent til Double Coat er gjennomherdet, som tar 5 døgn i 20 grader, 7-8 døgn i 15 grader og 2-4 uker i temperaturer under 15 grader. Skjær av kanten med en sigd, eller våtslip med fint papir og poler. Helst vill man unngå å slipe og polere på maling, da det sliter på UV-beskyttelse og malingens kvalitet.

 

Meny

Innstillinger

QR-kode

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn